Хасково

Две двойки близначки и още 19 заслужиха немски езикови дипломи

Немски23 зрелостници от хасковската ГПЧЕ „Асен Златаров“ получиха немски езикови дипломи на официална церемония в художествената галерия „Атанас Шаренков“.

Свидетелствата им бяха връчени от отговорникът по изпитите за Хасково Сибиле Шабанска.

НемскиСред абитуриентите, които заслужиха признанието, че владеят немски на академично ниво са две двойки близначки от Хасково – Деница и Лозана Пеневи и Даниела и Десислава Златеви. Първите сестри получиха вчера и еднократна стипендия за постижения по немски и за активна социална ангажираност, учредена от д-р Митко Василев, те са и първенци при немските дипломи.

Директорът на Езиковата Пенка Делиева поздрави зрелостниците и припомни, че през последните 20 г., откакто гимназията обучава по програмата Дойчес Шпрахдиплом, Хасково вече имаме 527 дипломанти. Делиева допълни, че дипломата е световно признато свидетелство за владеенето на немски език на академично ниво, но тя надгражда и социалната компетентност и дава знания, култура и умения.

По традиция за гостите бе осигурен и коктейл.

Немски  Немски 
 Немски  Немски
 Немски  Немски
 Немски  Немски

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button