Хасково

Подредиха 31 снимки на унгарски фотографи в Младежкия

ИзложбаИзложба на Андре Кертес и съвременни унгарски фотографи бе открита тази вечер във фоайето на Младежкия център.

ИзложбаЕкспозицията от 31 фотографии бе открита с музикални изпълнения на Мария Арнаудова – вокал, Любомир Толумбаджиев – цигулка и Димитър Русев – китара.

В изложбата могат да се видят рядко показваните ранни произведения на един от най-значимите унгарски фотографи.

Изложбата е специална и с това, че наред със заслужено славното минало на унгарската фотография, тя представя и късче от настоящето на това изкуство.

ИзложбаПътуващата изложба, озаглавена „Младият Кертес, младите унгарци“, се ражда по инициатива на двама гръцки куратора Йоана Васдеки и Джеф Вандерпул и тръгва на европейската си обиколка от атинската галерия „Long Room“ през 2013 г.

Целта на подбора е да се представи началото на творческата кариера на световноизвестния фотограф Андре Кертес редом с творбите на младата генерация, като по този начин се покаже миналото и настоящето на унгарската фотография в едно и също време и пространство.

В изложбата освен Кертес са включени още 8 фотографи. Експозицията ще остане в Хасково до 27 май, след което ще бъде показана в Унгарския културен институт, съобщи Димитър Русев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button