Хасково

Делото за корупция срещу бившия митнически шеф Караиванов влиза в съда

Караиванов, архивДелото срещу бившия началник на Митница „Свиленград“ Тодор Караиванов за корупция влиза в съда.

Обвинителният му акт беше внесен от Софийската градска прокуратура в Окръжния съд в Хасково.

Караиванов е обвинен в получаване на подкуп в размер на 4500 евро и 1600 лв., за да спре постоянните проверки на транспортна фирма.

Той беше задържан с белязани банкноти през януари миналата година. Парите са дадени от представители на една транспортна и една спедиторска фирма, чиито автомобили непрекъснато били проверявани.

Таксата спокойствие варирала от 50 до 100 евро на камион. Отделно от това Караиванов получил и 10 000 евро от отговорници на звена в митницата, за да запазят работата си. Те сами решили да дадат парите без да са им поискани директно, става ясно от разпространената от прокуратурата информация.

Haskovo.info припомня, че в края на март миналата година Караиванов бе пуснат под парична гаранция от 5000 лв. от Пловдивския апелативен съд. При гледане на мярката му за неотклонение в хасковския съд Караиванов разказа, че 12 г. е работил в митническо разузнаване и по служба е имал срещи с оперативно интересни лица за предотвратяване на контрабандата. Пред медиите той определи случващото се като провокация, започнала от 2011 г. и посочи като пример, разбит канал за контрабандни цигари и такъв за парфюми и ментета. Караиванов каза, че е получавал и заплаха за живота си през август 2013 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button