Хасково

Момиче изгоря с телефон на матурите, хванаха момче с класически пищов

МатуриИзпитните работи на двама хасковски абитуриенти са били анулирани на днешната матура по български език и литература, съобщиха за Haskovo.info от Регионалния инспекторат по образованието.

МатуриС втори телефон е заловена от квесторите абитуриентка от ГПЧЕ „Асен Златаров“, която е държала матурата в ПГДС „Цар Иван Асен втори“. Момичето не е предало телефона си, който издал сигнал по време на изпита, което било достатъчно за квесторите да анулират матурата на зрелостничката.

По същото време през камерите в Професионалната гимназия по транспорт „Никола Вапцаров“ е изловен зрелостник от ПГТ „Александър Паскалев“, който е изкарал класически хартиен пищов в опит да препише. И неговата работа е анулирана.

От РИО уточниха, че при малката матура няма анулирани работи на седмокласници.

В следобедните часове матурите от Хасковска област под охрана отпътуваха за София, където ще бъдат проверявани. Резултатите при абитуриентите трябва да станат ясни до 10 юни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button