Регион

Избяга тигровият питон от терариума в Минерални бани

ИлюстрацияИзбяга питонът от Терариума в Минерални бани, съобщават от пресслужбата на общината.

Влечугото се напъхало между гипсокартона и стената и останало там почти неподвижно. Наложило се да бъде пробит гипсокартона на няколко места за да бъде извадено животното. Въпреки това, след преживяния стрес от тясното пространство питона най-вероятно ще загине. Поради тази причина сега се водят преговори да бъде доставен нов питон за терариума. Цената на тигров питон албинос е около 600 лв.

Питоните обитават тропическите райони на Африка, Азия, Америка и Австралия и Океания. Към семейство питони са класифицирани 63 вида змии. При различните видове размерите силно варират – от 70 cm до 10 m. Най-едрият представител на семейство питони е т. нар. малайски мрежест питон, дълъг до 10 m, като рекорден представител на вида и на цялото семейство се счита уловеният на индонезийския остров Суматра питон, дълъг 10,32 m.

Питоните са неотровни змии, които подобно на боата и анакондата удушават своята плячка. В зависимост от големината на отделният вид може да убива различни животни. Ако един дребен питон се храни предимно с мишки и други гризачи, то някои видове като бирманския питон или малайския мрежест питон нападат и по-едри животни, като дива свиня, сърна, дори елени и крокодили.

Терариумът в Минерални бани предстои да бъде открит в най-скоро време. Това е единствената сграда в България, построена със специалното предназначение да бъде терариум.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ссссссссссс
ссссссссссс
22.05.2016 16:31 16:31

Дано питона да оживее, има и подходящо име за него – двойната м-ка. Напълно си приличат по характер – удушават своята плячка чрез пристягане на примката – вътрят все по близо и близо до жертвата, докато и вземат душата. В същото време на външен вид изглеждат разбрани и дори поддаващи се на опитомяване. НО ДИВОТО НЕ СЕ ПОДДАВА НА ЦИВИЛИЗОВАНЕ. ЛИПСАТА НА ЧОВЕЧНОСТ Е ОСНОВНА НЕПРЕОДОЛИМА ПРЕЧКА. И най важното – и двете съскат като най-отровните змии на света!
А ако оживее могат да го направят директор на терариума, подобно на своята кръстница.

123
123
23.05.2016 13:49 13:49

Терариумът отдавна работи, пак вървите назад с инфото.

Back to top button