Хасково

Обучиха 100 учители на първокласници от Хасковско на новите програми

ОбучениеБлизо 100 учители на първокласници от Хасковска област бяха обучени на новите образователни програми, спуснати от министерството.

ОбучениеПреподавателите бяха разделени на две групи в Дома на учителя. Лектори им бяха Христина Боева от Регионалния инспекторат по образованието и началният учител от хасковското ОУ „Св. Климент Охридски“ Боряна Радева, която вече е била на обучение по новите програми.

Предстои подобно обучение да преминат и преподавателите на петокласниците по отделните предмети. То най-вероятно ще отнеме две седмици, съобщиха за Haskovo.info от РИО.

ОбучениеДогодина нови програми се очакват за втори и шести клас, като и за тях ще има обучения.

Днес бяха обявени и конкурсите за директори на държавната ПГДС „Цар Иван Асен втори“ и общинските ГПЧЕ „Асен Златаров“, СОУ „Св. Климент Охридски“ в Симеоновград, ОУ „Любен Каравелов“ в Свиленград и школата в селата Железино и Ябълково.

Както Haskovo.info писа директорите на тези училища са навършили годините за пенсия и са с едномесечни предизвестия. Идеята е новите директори да бъдат избрани за този месец.

Обучение  Обучение 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гост
Гост
03.06.2016 1:58 1:58

Хайде, пенсионирайте и пом.директорите, които са навършили години за пенсия. Стига са плашили със съкращения учителите, а те самите до безкрай в креслата на защитените с големи заплати. Считат се за незаменими. За тях закон няма ли?

гражданка
гражданка
03.06.2016 8:44 8:44

Дано да бъдът по достъпни новите програми и лесно усвоиме от децата.Що се касае за учителите,нека ги пенсионират по рано, на 60-65 години вече нямат тази умствена способност,та децата са по вътре в нещата от колкото те.

547
547
03.06.2016 8:55 8:55

А дъртата Нанкова кога ???????

547
547
03.06.2016 8:57 8:57

Че тя Директорката на езиковата е по-млада от Станка Нанкова от „Шандора“

Back to top button