Хасково

Падна част от тавана в Младежкия, малки актьори играха на аванс сцена

МладежкиПадна част от мазилката на тавана над сцената в концертната зала на хасковския Младежки център.

МладежкиИнцидентът е станал вчера сутринта, а на сцената тогава не е имало хора, съобщи за Haskovo.info директорът на Младежкия Жанета Матанова.

Паднало е и парче от тавана над входа зад сцената, както и в кабинет 202 в центъра. Матанова заяви, че причина за падането на мазилката са течове от покрива, а сградата не била ремонтирана от 70-те години.

МладежкиКомисия от общинския отдел „Строителство“ вече е направила оглед на Младежкия. Заключението на експертите е, че най-вероятната причина за инцидента са течове от покрива. При последващи обилни валежи е възможно и в други участъци от тавана мазилката да подпухне и отново да падне.

МладежкиВъв връзка с горепосочените констатации се препоръчва залата да не се ползва до възстановяване на мазилката по тавана, се казва в Констативния протокол на комисията, залепен на входа на концертната зала.

Тази вечер в залата се изнесе представление на децата от новото куклено-театрално студио в Младежкия с ръководител Таня Евтимова. От съображение за сигурност децата се представиха на аванс сцена без да влизат там, където е падал тавана.

Матанова допълни, че Младежкият вече е включен в общинския списък за спешните ремонти и се очаква скоро да се избере фирма, която да извърши ремонта. Дотогава сцената няма да бъде използвана за големи концерти и масови прояви.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хасково
Хасково
03.06.2016 16:03 16:03

Ремонт на сградата е правен- преди около 15 години. Но тези обществени сгради, строени преди доста време, се нуждаят от периодични подобрения. Добре е, че е включена в общинския списък.

Back to top button