Хасково

„Република“ скача срещу разбити улици, някои не са виждали асфалт от Живково време

УлициЖители на хасковския кв. „Република“ вече са готови на протест срещу разбитите от десетилетия улици.

УлициСред тях са хората на улиците „Чая“, „Варшава“ и „Ятак“. Хасковлии там се жалват, че управниците, включително и сегашните, са ги лъгали по избори, че ще има ремонти. За последно те са били асфалтирани през 70-те години по времето на Тодор Живков.

Улици„Тротоари не помним – всичко е в треви, пълно е със смоци. Онзи ден видях един двуметров и ме беше страх да го доближа. Комшията има две коли и не може да ги извади от гаража си заради дълбоките дупки“, жалва се 65-годишният Григор Алексов, който е пенсионер и бивш военен. По неговите думи и война да е имало, дупките нямало да бъдат толкова големи.

В този район не са само ромски къщи и хората се оплакаха, че изцяло ромски улици били асфалтирани по изборите. Отделно легналите полицаи по ул. „Република“ не са маркирани и хората си трошат колите в тях.

Сега живеещите на трите улици започват подписка, която ще внесат в общината.

От хасковското кметството заявиха пред Haskovo.info, че очакват писмена жалба от хората с подробно описание на проблема за да могат да ги включат в плановете за ремонти на улиците в града.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

9 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
007
007
07.06.2016 17:45 17:45

Да ядофте кюуфетата не ревяйте а ся ? от д0о ся си мълчайте ? де е патронун да фа опрай?

Меринджей
Меринджей
07.06.2016 18:49 18:49

Като започнат да плащат данъци мангустите, едва тогава ще реват за нови улици и така нататък…

Ivanova
Ivanova
07.06.2016 19:04 19:04

А защо си мислите, че данъци не се плащат????Или защото улиците са в кв. Република, там не живеят хора? Знаете ли какво става при малко по-голям дъжд?Знаете ли,че живеещите на ул. Ятак събрахме собствени средства и наехме багер, които да изчисти свлеклите се от горните улици парчета асфалт,пясък и камъни,защото в противен случай водата не може да се изтича в дерето и всичко влиза в къщите на хората?А колкото до подписката,не помня колко такива сме правили през годините,които нагло и безцеремонно бяха пренебрегвани от инж. Георги Иванов, и въпреки това пак ще направим, да видим дали г-н Беливанов ще си удържи на думата!

WAFFENSS
WAFFENSS
07.06.2016 20:45 20:45

за да ти асфалтират трябва да си плащаш данъците! какво искат черните????

..
..
07.06.2016 22:37 22:37

Не са само тези улици за оправяне има още много улици защо и улица звезда не се направи почти всички са направени само тази улица е останала защо? Като завали дъжд става като река марица пълно е с камъни дано дано кмета да ние чуе думите.

До Иванова
До Иванова
08.06.2016 10:14 10:14

Какви данъци плащат циганите? Една малка част от тях са изрядни, всички останали са необразовани,неграмотни, мързели и крадливи човечета с лоша хигиена, които с паразитния си начин на живот вредят на обществото ! Данъците,които плащат българи,турци,помаци,арменци и всички други цивилизовани етноси живущи в тази псевдодържава, в голяма част отиват за социални плащания на тия същите мързеливи,криминогенни човечета !

marin
marin
08.06.2016 14:01 14:01

И за всички ремонти става въпрос. Защо общината чака някой да се оплаче или да направи жалба, къде са органите от общината, които следят за ремонтите, защо трябва хората да им вършат работата. Те трябва да проверяват на три месеца къде има дупки за ремонти и да вземат мерки. До кога ще чакат на готово!!!!!!!!!
Ето да видят тротоара до търговията можеш да си счупиш краката: криво, бетон, плочки, дупки ? И това са 40-50 метра кой да ги направи!!!!!!това е БЕЗОБРАЗИЕ!!!!!! ОТ БИТАКА НА ОСВОБОЖДЕНИЕ ПО ТРОТОАРА ПОСОКА ЗА ЗЕЛЕНЧУКОВИЯ Е СЪЩОТО ПОЛОЖЕНИЕ – 50 ВИДА ПЛОЧКИ, БЕТОН ДУПКИ ХАОС, ОСОБЕНО В ПАЗАРЕН ДЕН! ДО КОГА ДА ЧАКАМЕ ! И КАТО ПРАВЯТ РЕМОНТИ ПРЕД БЛОКОВЕТЕ ЗА ДВА МЕСЕЦА ПРАВЯТ 2 МЕТРА ТРОТОАР – МЪРЗЕЛИ ГОЛЕМИ! БЕЛИВАНОВ СТЯГАЙ ГИ!!!!!

Ivanova
Ivanova
08.06.2016 15:33 15:33

В „Република“ НЕ живеят само цигани. Всички, които живеем там – българи, турци, цигани, помаци, арменци и т.н. имаме права, както всички останали в тази държава! Не знам дали някой от вас е ходил там, но въпросните улици са почти изцяло български и от целия квартал само те са в окаяно състояние. Защо не се запитате защо те не са ремонтирани,а улиците около ромския пазар са?

MI6O
MI6O
09.06.2016 1:02 1:02

kak vo obesniyavate 4e kv, republika ne pla6a danak neznam si kakvo o6te i ce sa bili siganska mahla edin bilgarin dami dokaji viv kv republika ce ima siganein a ne tur cin damise dokaji damu prestavla kakvo ye siganin i tur cin kvartalnite ulisi nesa asvaltirani ot jivkovo vreme primer kv ne6o braikov ne pomniyat horata 4e sabili asvaltirani makar ce kv na re publika mnogo
caas bilgari se dvijat sis tiahnite kuli ne samo jive6tite viv kvartala 6to se napada te kvartala trava dasviknite sis si4ko tva utre drug den 6te doi det cujden si
tugava6te viye yasno si4ko
kat pocnada ima krajbi i ubisvo
viv grada cujden site6tesa na sakade saka karacka namada ima bilgarin turcin ili siganin za ponete obre dai da sme ednakvi i dasime silniroda zakakvo glasuvah me na guspudin kmet belivanov nali si4ko iskam dasme ok secuvek ot kvartala iska da dobre sastuaniye kmeta ako neobirni vnimaniye vnimaniye na malcesvoto 6te sajeli sam na se*esi i na siyaloiyaloto partiya koi to sa glasovali 6totoo 6te ima prevad viv haskovo skoroda ima edno na um ?

Back to top button