Хасково

Близо 2000 в Хасково за юбилейния „Вълшебен свят“

ФестивалБлизо 2000 гости се очакват в Хасково за Десетото издание на международния танцов фестивал „Вълшебен свят“.

Танцьорите ще бъдат над 800 в 51 формации от 12 държави. Танците пък са 731 и за първа година ще бъдат разпределени на две сцени – в читалище „Заря“ и театър „Иван Димов“, съобщи директорът на фестивала и хореограф на балет „Рона“ Милена Налбантова.

Фестивал„Вълшебен свят“ се открива в петък с дефиле на участниците от зала „Дружба“ до читалище „Заря“. Танцовият форум ще продължи до неделя включително и ще завърши с гала концерт на най-добрите. Проявата е включена в културния календар на общината, като са предвидени купи, много награди и стипендии за най-талантливите.

Предвидени са и два семинара – на Йорданис Форбес от Куба и италианката Дебора Ферато.

Журито също е международно с представители от Южна Корея, Румъния, Унгария, България.

За пръв път в Хасково ще гостува президентът на Световната артистична танцова федерация Нилс-Хакaн Карлзон от Швеция. Хасково ще е домакин на обучителен семинар за международни съдии и на първата по рода си евро-азиатска среща.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button