Регион

Турски инвеститор налива 10 млн. лв. в завод до Димитровград

ПроектТурската компания „Са-ба“ стартира изграждането на завод за авточасти в Димитровград.

Инвестиционният проект на фирмата бе представен в община Димитровград. Вече е закупен терен от 30 декара до бившия домостроителен комбинат край димитровградското с. Крепост. Заводът ще е до пътя между Димитровград и Хасково и изграждането му ще започне през септември. Очакванията са той да заработи през лятото на 2017 г.

Инвестицията е от 5 млн. евро, като за 5 г. се предвижда наемането на 350 работници.

ПроектЗаводът ще произвежда фарове, стопове и мигачи за Форд, Фолксваген, Ауди, Сеат и Шкода.

В представянето на проекта участваха изпълнителният директор на „Са-ба“ Серкан Куруолу и единият от собствениците на компанията Махмут Озлу.

Кметът Иво Димов подчерта, че заводът ще е високотехнологичен с екосистеми и зелена фабрика без аналог в Южна България. Градоначалникът заяви, че активните преговори с компанията са в ход от година и половина и техният проект е най-напреднал. До месец – месец и половина ще бъдат обявени още няколко големи инвестиционни проекта на територията на общината.

„За да може един град да се развива и да запази хората си, трябва да има икономика и нови работни места“, каза Димов и добави, че общината прави всичко възможно за да улесни инвеститорите, включително и като подобрява инфраструктурата в общината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button