Хасково

7-годишно момиченце почина от менингит в хасковската болница

Илюстрация7-годишната хасковлийка Роза почина днес от бактериален менингит в ОАРИЛ на МБАЛ-Хасково.

Детето е било докарано от родителите си в Спешно отделение в неделя. То е било в изключително тежко състояние и при приемането му в Инфекциозно отделение е изпаднало в кома. Момиченцето е спряло да диша и е започнало да посинява.

Роза веднага е била реанимирана и настанена в ОАРИЛ. Там специалистите се бориха за живота й до днес.

Разстроените родители заявиха пред Haskovo.info, че са чакали няколко часа докато бъдат приети в Инфекциозно и детето се е влошило допълнително.

От отделението обясниха, че детето е имало пневмококов менингит и е било доведено с поне седмица закъснение в болницата. Състоянието му е било критично.

Пневмококовият менингит не е заразен и опасен за околните, уточниха от Инфекциозно. Последният такъв случай е бил през април, но тогава детето е било спасено.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
крушков
крушков
09.06.2016 21:17 21:17

По името роза познавам че е зигане Но пак са недоволни от лекарите Абе типични афганистанци

Ne znam koi
Ne znam koi
10.06.2016 5:49 5:49

Глупости! Те от болницата се забавиха, нямало места! Доста го бавеха детето! Така е както казаха родителите! Всичко друго се прикрива по вътрешен ред! Казвам ви!

Back to top button