Хасково

Таксуват колите, минаващи през площада и камионите в Хасково

ИлюстрацияЗа сесията в края на месеца кметът Добри Беливанов предлага и изменение на Наредбата за обществения ред при използване на пътни превозни средства и осигуряване безопасността на движението.
 
„През последните години бе извършен ремонт на централната градска част и бе подменена настилката в пешеходната зона в града. При навлизането на автомобили, извършващи товаро-разтоварни, ремонтни и други технологични дейности настилката се разбива. Досега няма регламентирана такса и брой автомобили, за които е валидна при навлизане в пешеходната зона. В същото време се издават пропуски за 30 лв. на месец от общинска полиция без това да е заложено в наредбата“, се казва в докладната.
 
Сега се предлага такса от 30 лв. на месец за един основен и един резервен автомобил до 1.5 тона, лек автомобил – 10 лв. на час, микробус – 15 лв. на час, товарен автомобил до 3.5 тона – 30 лв. на час за конкретно посочен интервал от време.
 
С друга докладна Беливанов предлага и изменение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги. Тя не е актуализирана скоро. Навлизането на автомобили с голямо тегло в малките улици, води до трайно увреждане на настилката, се казва в докладната.
 
Предлага се при преминаване на автомобили през града в зона забранена за товарни коли с общо тегло над 3.5 тона за извършване на товаро-разтоварна дейност се събира такса от 20 лв. на месец, за което се издава пропуск, при 10 лв. досега. За тези над 12 т. – 50 лв. (30 лв.) на месец, а при движение на самосвали, земекопни машини, бетоновози, бетон-помпи – 70 лв. (50 лв.) месечно.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button