Хасково

Общините кандидатстват за 20 млн. лв. за борбата с наводненията

Среща20 млн. лв. за превенция на наводненията са предвидени за общините по оперативна програма „Околна среда“, съобщи на информационна среща в Хасково министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.

СрещаДо края на годината ще бъде открита процедурата по кандидатстването, като общините вече трябва да готвят своите проекти. 56 млн. лв. пък са предвидени за свлачищата. Тук бенефициент е и Агенция „Пътна инфраструктура“. За опазване на чистотата на въздуха са заделени 115 млн. лв.

Министърът предупреди, че е време областите да имат консолидирани ВиК оператори за да може да се ползват от финансирането. Досега това са сторили 14 региона.

Бюджетът на ПУДООС за тази година е 61 млн. лв., като тук акцент са водите и отпадъците. Националният доверителен екофонд разполага с 15 млн. лв., като 14 от тях са за енергийна ефективност с 15% съфинансиране, а 1 млн. лв. са заделени за екологични превозни средства. Общинските администрации ще могат да закупуват електромобили или хибридни автомобили.

Домакин на срещата на Южен централен район бе областна администрация и я откри губернаторът Станислав Дечев. На нея присъстваха много кметове и представители на общини.

526 млн. лв. са вече екологичните инвестиции в Хасково, Кърджали, Пазарджик, Пловдив и Смолян, стана ясно още на форума.

Среща   Среща

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ГУБЕРНАТОР
ГУБЕРНАТОР
10.06.2016 14:53 14:53

АКО Е ГУБЕРНАТОР ЗНАЧИ ЖИВЕЕМ В ГУБЕРНИЯ-ПРЕДНИЯ КМЕТ ГО КРЪСТИХА ГРАДОНАЧАЛНИК А ВСЪЩНОСТ ТОЙ БЕШЕ ГРАДОУПРАВЛЯВАЩБОГОЧОВЕКНАКОГОТОВСИЧКИЗАВИЖДАТ-ЕЙ ТВА Е ИМЕ И ЧУДО-А ЗА „ЖУРНАЛИСТА“ НАПИСАЛ ГОРНОТО ИМАМ СЪВЕТ-ДА ПРОВЕРИ КАК СЕ ПОДПИСВА ПОД ДОКУМЕНТИТЕ Г-Н ДЕЧЕВ И КО ПИШЕ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ ГО ПИШЕТЕ И ВИЕ ТАКА-ГУБЕРНАТОРИ ИМА И Е ИМАЛО – ТУКА НЕ Е АМЕРИКА НИТО РУСИЯ! ПИШЕТЕ ГРАМОТНО!

Back to top button