Хасково

Голям концерт в Хасково за 160 г. общочиталищно дело

ПресконференцияГолям концерт ще се проведе във вторник от 18:30 часа в хасковското читалище „Зрая“ по повод 160 г. общочиталищно дело в България, съобщи на пресконференция в областна администрация секретарят на читалището Александър Милушев.

„Заря“ е първото читалище, основано в Южна България и четвъртото в страната.

В Инициативния комитет за националните тържества са двама хасковлии – кметът Добри Беливанов, който е бил председател на „Заря“ и Милушев.

За честванията в Хасково утре пристига председателят на Съюза на народните читалища Николай Дойнов. Предвидени са срещи с Беливанов и областния управител Станислав Дечев.

В концерта пък ще участват по една читалищна група от всяка община, като са поканени всички общински кметове, за които ще има медали.

Дойнов ще настоява пред местната власт за подкрепа на читалищната дейност, като по наблюдения на Милушев община Димитровград помага най-много.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button