Хасково

Общината и депутат осигуриха участие на „Орфей“ в Испания

ХорНародният представител от ГЕРБ Евгения Ангелова осигури участието в престижен форум в Испания на хасковския хор „Орфей“.

Ангелова връчи на диригента на хора Елена Цветкова парично дарение, с което става възможно заминаването на децата.

Преди седмица Цветкова алармира, че не достигат средства за да могат хасковските хористи да отидат в престижния фестивал. Община Хасково също отпусна сума за участието във форума на хасковските певци. Хор „Орфей“ е единственият участник от България.

Диригентът Цветкова благодари на Ангелова за жеста и изказа признателността на хористите и към общината.

Детски хор „Орфей“ е създаден през 1977 г. Основна цел на формацията е да открива талантливи деца и да развива певческите им заложби. Хорът е единствен детски хор, носител на званието „Представителен“ за България в цялата област.  Репертоарът на формацията е много разнообразен. Хорът е изнесъл над 530 концерта в страната и чужбина, има турнета в Полша, Чехия, Украйна, Унгария, Румъния, Турция, Уелс, Германия, Франция, Холандия, Русия, Гърция, Италия, Австрия и др. Орфейци са носители на награди от наши и международни конкурси и фестивали във Варна, Превеза, Москва, Кантонигрос, Кьолн, Бидгошч, Пловдив и София.

За своята 30-годишнина „Орфей“ бе удостоен със Златна значка на Българския хоров съюз, а за 35-годишнината получи „Сребърна лира“ от Съюз на музикалните и танцови дейци в България.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
СОНЯ
СОНЯ
14.06.2016 13:55 13:55

БРАВО НА ГОСПОЖА АНГЕЛОВА!

Back to top button