Хасково

Ремонтираха четири улици във вилните зони, асфалт след канализацията

РемонтЧетири улици във вилните зони на Хасково и паркинг ремонтира община Хасково, съобщават от пресслужбата на кметството.

РемонтСъс специална машина са подравнени улиците във вилна зона „Кенана“, „Места“ и „Лилия“,  улицата до Пловдивските гробища и улица „Големия камък“ във вилна зона „Куба“. Обработените улици са насипани с фракция и валирани.

Не се полага асфалт защото под тези улици няма канализация. Изграждането на канализация е планирано в бъдеще, но за това е необходимо приемането на Общия градоустройствен план, така също осигуряването на финансиране за проектиране и изграждане на инсталацията. Това ще отнеме години.

РемонтДосега улиците бяха в дупки и кал, при лошо време са трудно проходими, множество жалби и сигнали от живеещите там са постъпили в общината. Сега придвижването по тях е много по-лесно. Изпълнителят на ремонтните работи дава гаранция от две години.

По този начин е обособен и паркинг между улиците „Тунджа“ и „Асенова крепост“. Там през последните години са изградени две големи жилищни кооперации, за които няма осигурени достатъчно паркоместа. Живеещите там бяха принудени да паркират автомобилите си на улицата, което водеше до затруднение на движението и до невъзможност за преминаване на камионите на сметопочистващата фирма, а при снеговалеж и на снегорините.

За ремонта на четирите улици и паркинга са изразходвани 26 000 лв. от бюджета на общината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ЖИВУЩА НА КЕНАНА
ЖИВУЩА НА КЕНАНА
15.06.2016 12:50 12:50

НА КЕНАНА НЯМА УЛИЦИ ВСИЧКО Е В КОЛОВОЗИ СЛЕД НАШИ ЖАЛБИ ХВЪЛИХА МАЛКО ЧАКЪЛ НА ВЕЧЕ ХВЪРЛЕНИЯ ОТ НАС НО НА 1/4 ОТ УЛИЦАТА НАИСТИНА АКО НАХВЪЛЯТ ЧАКЪЛ И ИЗРАВНЯТ ЩЕ ЕМНОГО ДОБРЕ ЩЕ СЕ НАДЯВАМЕ И ЩЕ ЧАКАМЕ ДАНО СЕ СМИЛЯТ НАД НАС А ИНАЧЕ ДАНАЦИТЕ ГОЛЕМИ

дддд
дддд
15.06.2016 14:32 14:32

Само чакъла, не и асфалт, и от дъждовете пак дупки.А от седмица няма и улично осветление, мрак и ужас.Нека се инвестира и по крайните квартали!!!

нина
нина
15.06.2016 14:50 14:50

Г-н кмете, каним Ви да ремонтирате улица Жасмин във вилна зона Кенана, пък защо не по някоя улична лампа, на същата улица има трафпост.

nikolina
nikolina
15.06.2016 15:58 15:58

Докога ще трябва да се търпи липсата на улично осветление по кварталите и ремонт на определени лампи. След позвъняване на дежурния телефон в общината, от там казаха въобще не се знае какво ще стане, тъй като няма фирма за поддръжка на осветлението! Срамота!

тт
тт
15.06.2016 19:40 19:40

От 20 години чакаме канализация и асфалт.Колко още градоустройствени планове ще се правят?Колко още милиони на наш гръб ще се плащат за проекти и на администрация? Чакаме изпълнение!!! Плащаме космически данъци, искаме нещо насреща не само обещания.Надявахме се напразно.Пак същото.Политик ли е доверие никакво!

Гражданин с вила на Кенана
Гражданин с вила на Кенана
15.06.2016 21:07 21:07

Благодаря за хубавия път от Куба до Големия камък ! Сега в събота и неделя като ходя на вилата да си паля барбекюто няма да си чупя колата – преди беше ужасно , а сега равно и не е кално ! За мен е супер все пак живея в центъра и не съм заровил 200 000 лева в бетон на някаква поляна извън града !!!

екатерина
екатерина
16.06.2016 9:56 9:56

20 години чакахме някой да изхвърли боклуците от паркинга и да го асфалтира !!! Дори и без асфалт е много добре ,но като гледам колко коли се навъдиха скоро местата и там ще са кът !

Анонимен
Анонимен
16.06.2016 11:00 11:00

На това според мен му се казва отбиване на номера. Нахвърляли малко чакъл и се хвалят даже. Да не говорим, че това струва на данъкоплатците огромни суми.

Back to top button