Хасково

Дарина Пашова стана вицешампионка на Световното по аеробика

Дарина ПашоваДарина Пашова се окичи със сребърния медал на Световното първенството по спортна аеробика в Инчон, Южна Корея.
 
Хасковлийката се представи страхотно във финала и получи оценка 20.400 в индивидуалната надпревара при девойките младша възраст до 17 г. Така възпитаничката на треньорката Димитрина Къндева извоюва първия медал за България на първенството.
 
Шампионка стана туркинята Айше Онбасъ с резултат 20.750. Бронзовият медал спечели Ну Тан Тон от Виетнам с 20.150.
 
Това е голям успех за Дарина при второто й участие на Световно. Преди 2 г. в Мексико тя се класира четвърта.
 
От началото на годината Пашова се състезава за СК Аеробика-АМД (Пловдив), като преди това бе в хасковския „Мега спорт“.
 
Силно в първото си участие на Световно се представиха и състезателките на „Мега спорт“.
 
Държавните шампионки на България във възрастова група 12-14 г. завоюваха: пето място за Борислава Иванова – инд. момичета (на 0,05 от бронзовия медал), най-малката участничка, определена като много силен състезател (40 състезателя в тази категория), 9 място за Дамла Арабаджи (преди 3 месеца тя претърпя сериозна операция на коляното,която повлия на подготовката и влизането на финал) – 40 състезателя в тази категория, 4 място за тройката Борислава Иванова, Дамла Арабаджи и Стела Ангелова, 5 място за групата Дамла Арабаджи, Борислава Иванова, Стела Ангелова, Лидия Ангелова и Джована Ангелкова, 9 място за Симона Благоева в категория групи и 16 място за Симона Благоева и Моника Мишева в категория тройки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button