Хасково

18 кандидати за спасители издържаха изпита на басейн

ИзпитВсички 18 кандидати за спасители, останали в курса на БЧК в Хасково, издържаха тази сутрин практическия изпит на басейна на Кенана.

Младежите преплуваха в рамките на норматива от 50 секунди 50 метра свободен стил, след което извличаха удавник за време и прилагаха хватки за освобождаване.

ИзпитСледва теоритичен изпит в БЧК. Повечето от младежите след това ще продължат курса и за морски спасител, който стартира в петък.

Haskovo.info припомня, че приемният изпит беше на 30 май. Най-възрастният в курса е 56-годишният преподавател по физическо в ПГЛП „Райна Княгиня“ Иван Ангов. Сред най-младите пък са три момчета на по 17 г. Един от тях е Стелиан Палазов от ПГДС „Цар Иван Асен втори“. В групата на по-малките е и 10-класникът в ГПЧЕ „Асен Златаров“ Атанас Димитров и отличникът в 11 клас на ПМГ „Боян Петканчин“ Димитър Николов.

Курсът за басейн струва 273 лв., а надграждането за море се доплаща със 151 лв., като таксите са процент от минималната работна заплата от 420 лв.

Изпит   Изпит

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button