Регион

Наградиха „Писмо“ на Валери Добрев до полицейски шеф

Валери ДобревФилмът „Писмо“ на димитровградчанина Валери Добрев спечели второ място на 11-ия Национален фестивал на алтернативното кино „Мини филм“ в Попово.
 
Лентата е отличена измежду 40 кратки филма участвали в конкурсната програма тази година. Главната роля в „Писмо“ е на друг димитровградчанин – журналистът Димитър Димитров. Сюжетът на продукцията е по действителен случай от преди години. Филмът разказва за гражданин, който написал писмо до началника на полицията с молба да направи пълна проверка на димитровградчанин, който ухажвал щерка му. Бащата искал подробен отчет за мераклията да му става зет. В програмата Валери Добрев, който е сред основателите на димитровградския киноклуб, се представи общо с 4 филма. 
 
Филм за режисьора Славян Костов от Хасково пък спечели специалната награда на телевизия „СКАТ“ на фестивала. Продукцията „И Славян се появи“ е дело на децата от киноклуба на младежкия център, който Костов ръководи. Неговите ученици решили да го изненадат с филм. Самият Славян е носител на няколко награди от фестивала за алтернативно кино в Попово.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button