Регион

Димитровградчанка с награда от националния конкурс „Искри“

Славея Захариева16-годишната Славея Захариева от Димитровград е сред наградените от ХХХІІІ Национален конкурс за детско литературно творчество „Искри“ 2016, организиран от програма „Христо Ботев“ на националното радио.

Жури с председател Иван Голев е определило носителите на награди – 21 деца от цялата страна.  Техните творби бяха представени от актьора Мариан Бачев.

„Искри“ е най-старият и авторитетен конкурс у нас за деца до 16-годишна възраст. Всяка година през него преминават стотици творби на деца, включително на българчета, живеещи извън пределите на страната. За участие се допускат творби от всички жанрове – от стихове, приказки и гатанки до новели, повести, пътеписи и пиеси.

Както Haskovo.info писа, младата авторка е сред седмината местни творци, които получават финансиране от община Димитровград за издаването на своите ръкописи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button