Хасково

Университети вдигнаха таксите, най-добрата по биология иска медицина

КандидатстудентиНякои от родните университети са вдигнали кандидатстудентските си такси за тазгодишната кампания. Поскъпването е с 5 до 10 лв., съобщи за Haskovo.info ръководителят на Центъра за кандидатстудентска подготовка и информация в хасковското читалище „Заря“ Димитрия Ночева.

КандидатстудентиОт днес във фоайето на читалището започна масовият прием на документи на кандидатстудентите. В Центъра приемат заявления за 32 ВУЗ-а, като сред тях не са НБУ, медицинските университети в София и Пловдив и художествените академии.

Сред най-скъпите са УНСС, Икономическият във Варна и Стопанската академия в Свищов – тук изпитът е по 50 лв., а сред най-евтините е кандидатстването в Шумен – 30 лв.

Сред първите, които подаде документи е Габриела Парнарова от тополовградското СОУ. Както Haskovo.info писа Габриела е една от четиримата абитуриенти от Хасковско с по 100 т. на матурите. Тя има пълна шестица по биология и кандидатства медицина в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Петя Георгиева от ПМГ „Боян Петканчин“ пък кандидатства медицинска биология в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Предстои повечето гимназии да раздадат дипломите на зрелостниците, с което ще се увеличи и вълната от кандидатстуденти в центъра в „Заря“.

Кандидатстуденти  Кандидатстуденти 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button