Хасково

„Язаки“ налива 100 млн. лв. в завод, искат кръгово на пътя Хасково – Димитровград

ЗаводОколо 50 млн. евро ще е инвестицията на „Язаки“ в новия им завод на територията на община Димитровград, обяви на пресконференция в общината управителят на „Язаки България“ Рома Будриене.

ЗаводКметът Иво Димов пък каза, че най-вероятно първата копка на завода, който ще се намира между Хасково и Димитровград срещу разклона за бившето летище „Узунджово“, ще бъде през втората половина на юли.

Будриене обясни, че общата площ ще е 64 000 квадратни метра, а застроената площ на завода ще е 30 000 квадратни метра. Заводът трябва да бъде завършен през лятото на 2017 г. Максималният брой на служителите ще е над 3000 души.

Първият етап на производството се очаква да стартира през октомври 2016-а като пилотният завод ще е с площ 7000 квадратни метра и 250 заети. Мениджърът „Човешки ресурси“ на „Язаки“ Десислава Николова каза, че 50 човека вече са наети и преминават обучение в завода-майка в Ямбол. Обучения ще се правят и в Димитровград, както и в Литва.

ЗаводЗаводът ще произвежда кабелни инсталации за автомобилната индустрия, като продукцията на димитровградския ще е насочена за германския пазар.

Димов благодари на екипа си за 3-годишната работа по привличането на инвеститора „Язаки“ и на Българската агенция за инвестиции. Изпълнителният директор на Агенцията Стамен Янев отчете огромния труд, който Димов и неговият екип са свършили.

Haskovo.info припомня, че турски инвеститор пък налива 10 млн. лв. в завод до Димитровград. Турската компания „Са-ба“ ще строи завод за авточасти до с. Крепост.

Заради двата завода, които ще превозват много работници с автобуси от общината искат кръгово на пътя Хасково – Димитровград при разклона за летището. То ще струва около 700 000 лв. Целта е да се убие скоростта по пътя и да се осигури по-лесното преминаване на автобусите и камионите за заводите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гост
гост
21.06.2016 18:37 18:37

Тия не са ли дето търсят хора на минимална заплата? Освен кръгово нещо друго не искат ли???

гошо
гошо
21.06.2016 18:39 18:39

Аз пък да питам намерина ли SAP специалист за 1200 лв заплата?

Back to top button