Хасково

150 лв. глоба за родители, които не запишат децата си на забавачка

Глоба от 50 до 150 лв. ще се налага на родители, които не запишан малчуганите си в детска градина или в училище, предвижда нова Наредба за записване, отписване и преместване на деца в общинските детски градини и в подготвителна група на общинските училища в Община Хасково.

Тя е внесена за юлската сесия от кмета Добри Беливанов във връзка с влизането в сила на Закона за предучилищното и училищното образование.

На същите глоби подлежат и родителите, които неосигурят присъствието на децата си в забавачка или училище.

На сесията ще бъде разгледано и изменение на Наредбата за реда и условията за извършване на строителни и монтажни работи, свързани с разкопаване.

Гаранцията за качествено изпълнение на възстановителните работи, свързани с разкопаване стават 70 лв. на квадратен метър при 90 лв. досега. В случай, че се предвижда да се извършва разкопаване на места без съществуваща настилка възложителят внася гаранционна вноска в размер на 20 лв./кв.м.

С изменение на Наредбата за търговската дейност пък в списъка на обектите, които вече няма да са търговски попадат ателиетата на художници, фотографи и архитекти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button