Хасково

Блок в Хасково жертва гълъбите в борбата с хлебарките

Живеещите в блок 11 на хасковския бул. „Раковски“ срещу бившия магазин „Марса“ започнаха активна борба с напастта от хлебарки и за целта наеха специализирана фирма.

Част от помещенията в блока били третирани с препарати срещу гадините, но те отново се появявали, разказаха хората.

Като следваща мярка от фирмата им препоръчали да изолират гълъбите от подпокривните пространства, където птиците гнездят и се натрупват мръсотии, в които се множали и хлебарките.

Блок

Хората се съгласили и събрали около 500 лв. за алпинисти, които да поставят мрежи на дупките, от които влизат гълъбите.

Последното обаче не се харесва на всички, защото в редакцията на Haskovo.info се получи сигнал, че по този начин десетки гълъби, включително и малките им са обречени на гибел.

Голяма част от живеещите в блока са решени на всичко за да преборят големите черни хлебарки и се изкахаза доста остро срещу реакцията на „орнитолозите“.

Блок

Проверка на Haskovo.info установи, че в подпокривното пространство сега наистина има няколко гълъба и яйца. Други пък са накацали по покрива и кабелите към него без да могат да влязат до гнездата си.

Блок

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Goлем
Goлем
10.07.2016 16:45 16:45

Golema novина

Ванката
Ванката
10.07.2016 17:41 17:41

Ха ха – Съобщение с Онищожаване, Онищожим… Да вземат да си унищожат неграмотността първо.

гост
гост
11.07.2016 13:29 13:29
Отговор до  Ванката

Само това да беше. „Опаразитяване“ /вместо „обезпаразитяване“

Възмутен
Възмутен
10.07.2016 18:44 18:44

А на Раковска 9 сами ги отглеждат гълъбите. Няма да си гледат задълженията, ами гълъби развъждат. Тия птици осраха прозорците по долните етажи! Да не говорим, че са шумни, по терасите редовно се ръсят парчета сух хляб, падат и на хората, които минават под блока, може да счупят антена или друго имущество. Ама в тоя блок никой не мисли за съседа отдолу. Или пък отгоре!

Дюлгерин
Дюлгерин
10.07.2016 19:54 19:54

Там домоуправител е популярен аскьойски спортен журналист. Вече може да не владее добре българската граматика. Сумата обаче е много добра за замрежване на 40 мънички прозорчета. Те там са и франсузакъллии – въпреки функциите на прозорчетта могат и да ги зазидят.

орнитолог
орнитолог
11.07.2016 9:47 9:47

Убийци…..поне изкарайте гълъбите ,които са вътре …

Back to top button