Спорт

Момичетата от „Раковски“ в открит урок с националния треньор по плажен волейбол

11 момичета от школата на димитровградския клуб „Раковски“ участваха в открит урок по плажен волейбол в Пловдив.

На пясъчните кортове край Гребната база, домакините от „Марица“ и националният треньор по плажен волейбол Владимир Котев обясниха основните правила на този спорт и обучиха участниците на основните елементи от играта.

Волейбол

След обученито момичетата бяха разделени на отбори и направиха контролен турнир. Много добре се представиха бронзовите медалистки от димитровградския турнир в събота – Деница Маргаритова, Пламена Маргаритова и Славея Славчева, които постигнаха две победи над опонентите си от „Марица“ (Пловдив).

Волейбол

В събота бе и последното занимание през юли за групите на треньора Александър Дафинов. То протече под формата на състезание по плажен волейбол. Дафинов организира надпреварата за трети път и тя се превръща в традиция.

Участваха 5 отбора, победители тази година са Гергана Митева, Симона Жекова и Пламена Георгиева. Идеята на турнира е да се запознаят момичетата с правилата и особеностите на плажния волейбол, който е олимпийски спорт от 1996 г.

Волейбол

Девойките на клуба продължават тренировки и през юли, а по-малките момичета от школата ще подновят занимания в началото на август, а в края му ще се проведе традиционнният спортно-подготвителен лагер в Царево.

Волейбол

Волейбол

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button