Спорт

Хасковлия представя България на Европейското за трансплантирани

За пръв път в историята на Европейското първенство за трансплантирани със сърце или бял дроб участва и хасковлия.

Това е журналистът и общински съветник Георги Пеев, който преди време получи ново сърце и бъбрек.

В националния отбор на България за 16-ото Европейско във Вантаа, Финландия са общо четирима участници – още двама от София и един от Шумен.

В шампионата са застъпени олимпийските спортове. Жоро ще се състезава в плуване кроул и бруст по 50 и 100 метра, както и 400 метра гладко бягане.

„Участието ни е изцяло обезпечено от спонсори. Държавата не ни осигури нито една стотинка за екипировка или подготовка. Другите участници имат треньори и масажист и все едно сме от различни планети“, сподели пред Haskovo.info Пеев, който вече е във Вантаа, където тази вечер бе официалното откриване на първенството което ще продължи до края на седмицата.

На Европейското за трансплантирани участват над 800 състезатели от 24 държави. Георги Пеев е единственият участник с два трансплантирани органа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button