Хасково

Две кръгови до пазара сред вариантите за отпушване на тапите в Хасково

Един от вариантите за отпушване на трафика в Хасково е с изграждането на две кръгови в района на зеленчуковия пазар, съобщиха за Haskovo.info експерти от архитектурата в общината.


По-малкото ще е край пл. „Спартак“ до паметника на Будителите, а второто ще е в кръстовището на булевардите „България“ и „Съединение“ с център магазинчетата до реката. Идеята е последното да е с по-голям радиус.

Сред другите предложения за отпушването на трафика, които предстоят да бъдят обсъдени и заложени в общия градоустройствен план, са подобряване на още няколко кръстовища. Едното е до Захарна фабрика, където се пресичат булевардите „Васил Левски“ и „България“ и премахването на сегашните острови там. Има и идея, която също предстои да бъде обсъдена, за кръгово движение на кръстовището до автогарата.

Според специалистите проблемите с автомобилния трафик в Хасково се задълбочават от това, че булевард „Раковски“ се забива в пешеходната зона, а бул. „Освобождение“, който отвежда за Кърджали е след нея.

Последните големи задръствания в Хасково се образуваха по Байрама, когато в областния град пристигнаха допълнително автомобили от Турция. По наблюдения на автобусни шофьори 20 – 30% от колите в града по празника са били с турска регистрация и така движението допълнително се затрудни.

Кръстовище

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
stealth
stealth
12.07.2016 18:13 18:13

Аз предлагам и едно кръгово да се изкопае под центъра, което да свърже директно Раковски и Освобождение :)
В интерес на истината, идеята за кръговите на пазара е интересна. Само дето никой няма да може да се добере до магазините в кръговото, заради трафика. Ако щъкат пешеходци там се обезсмисля всичко.
Реално, трафикът не чак толкова много. Просто транзитният трябва да излезе от града. Да се довърши околовръсното би трябвало да е приоритет. Тъпо е международен коридор да минава през града.
И моля, не слагайте малко кръгово на захарна фабрика. Благодаря!

Саймън Хил
Саймън Хил
12.07.2016 18:18 18:18

След като проблемът е пешеходната между Раковска и Кърджалийска, тогава има само 2 решения – тунел от раковска до кърджалийска под пешеходната, тунелът ще е максимум 1км или пак за 1км надлез над пешеходната с шумоизолиращи стени. Тогава няма да са нужни никакви кръгови никъде.
Ще струва пари, но поне ще се оправи едно много дългогодишно недоразумение.

Друм брата на Крум
Друм брата на Крум
12.07.2016 18:54 18:54

Малкото кръгово до паметника на бъдителите за какво е? Още от сега бих го кръстил „румънското обръщало“ понеже само някой заблуден комшия от север може да хване за баните по погрешка. Там си има бърз десен завой, а ляв правят само такситата. По-добре да направят няколко нови моста на произволни места и трафикът сам ще се пренасочи. Сега голяма част от шофьорите обикалят заради „улеите“ в които са вкарани с двете еднопосочни на двата бряга.

stealth
stealth
12.07.2016 22:19 22:19

Ако правилно съм разбрал схемата, „малкото“ кръгово е да направи изходите от „голямото“ с един по-малко. Интересно е, ама ще продължи да е супер объркано кръстовище :)

Тодоров
Тодоров
12.07.2016 19:50 19:50

Искам да попитам, кой от експертите от архитектурата в Хасково е инженер „пътищар“? Този въпрос с кръговите в Хасково следва да се подложи на обсъждане от експерти от световна величина , а не от местните “ величия“ в бранша. В Хасково има един единствен експерт от световна величина в този бранш. Това е инж. Христо Делигинев.

ВЛАДИМИР
ВЛАДИМИР
12.07.2016 22:06 22:06

ЯЗЪК ЧЕ ТЕЗИ ДЕТО ГИ ПРЕДЛАГАТ ТЕЗИ ТЪПОТИИ ИМАТ КОЛИ, КАРАТ А НЕ ВИЖДАТ-ИМА НУЖДА ОТ КРЪГОВИ НО НЕ ТАМ-ЗАПИШЕТЕ СИ КЪДЕ УМНИЦИ ОТ АРХИТЕКТУРАТА!
1.КРЪГОВО НА РАКОВСКА И ДУНАВ-ТАМ СТАНАХА ТОЛКО КАТАСТРОФИ-СЕГА Е ШАНСА ДА СЕ СПРАТ БЪДЕЩИ ИНЦИДЕНТИ!
2.КРЪГОВО НА СЪЕДИНЕИЕ И ВАСИЛ ЛЕВСКИ-ДО СТАРАТА ЦИГАРЕНА ФАБРИКА-И ТАМ СТАВАТ КАТАСТРОФИ! ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ И УШИТЕ И ЧУЙТЕ ТЕЗИ СВЕСТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ!

Култура ми Янко
Култура ми Янко
13.07.2016 11:31 11:31

Още като чуя „малко кръгово“ и ми се обръщат червата! А не ми се мисли как реагират шофьорите на автобуси и камиони. Имаше на времето един такъв инженер дето ги строеше ткива малки кръгови, мися че се казваше Георги Иванов. А кръговите му са именно на излизане от града, посока Кърджали (там са две), едно на Раковски и едно на Васил Левски. Всичките до едно са с почернрни бордюри от гуми и брони на товарни автомобили, точно заради това, че са МАЛКИ. Едно кръгово, където и да е не може да е МАЛКО, иначе просто е един глупав остров, около който трябва да се промънеш някак, като внимаваш да не му застържеш стените. А голямото кръгово движение е точно това, което върши работо, минава се бързо, лесно и безопасно и не се образуват тапи, каквато в крайна сметка е идеята.
Мерси!

майор костов
майор костов
13.07.2016 13:16 13:16

Kaкво ще реши премахването на острова на моста при „България“ и „Васил Левски“? По-скоро ще доведе до суматоха, преди наистина го нямаше, доколкото си спомням имаше изникнала дупка и тогава построиха островчето! Там могат да решат проблема с кръгово подобно на това в София при Сточна гара. Има си и основание – краят на един от възловите булеварди се преплита с друг възлов, които е водещ по транспортната схема.
За автогарата е добра идея, още повече, че е неправилно по форма кръстовище. Както пишат в коментарите – кръгово пасва и на „Съединение“ с „Васил Левски“! На „Раковски“ с „Дунав“ няма достатъчно площ за строителство – по диагонал от двата края по периферията има блокове.
Проектът са кръгови на “България“ със „Съединение“ е някакво странно безумие. Голямото, в което ще са вписани магазините от югоизточната страна на моста (офис на „Булсатком“ и др.), е странно – получава се безкрайно въртене и дори би довело до по-голяма тапа по реката, особено за посока откъм Театъра! Самите постройки на моста пък биха пречили на видимостта! Малкото пък не знам каква функция ще играе – откъм „Стара планина“ и по „България“ в посока Баните е еднопосочно?! При реализация на тези 2 кръгови би се получило подобие на 8-ка и едно безкрайно въртене, което със сигурност още повече ще затрудни трафика, вместо да го облекчи!
Нека се помисли за кръстовището на „Освобождение“ (Кърджалийска) с „Панорама“ – пътят за стадион „Хасково“ – там е добре да се постави едно огледало, за да имат видимост идващите откъм стадиона, също и някакво решение за завиващите наляво (идващите от Кърджали), защото в пикови часове се получават колони.
Да се огледат “лежащите полицаи“ – на места са прекомерно високи или нагъсто поставени! Да се вземат и мерки относно осветеността по улици и булеварди, особено около пешеходните пътеки!

Back to top button