Хасково

ОИК прекрати предсрочно пълномощията на кметовете на Криво поле, Гарваново и Корен

Хасковската общинска избирателна комисия прекрати предсрочно пълномощията на кметовете на три села. Това стана на снощното заседание на комисията.

ОИК е открила, че кметът на Криво поле Стойчо Стоев не е прекратил регистрацията си в Търговския регистър в качеството си на собственик и управител на ЕООД „Братя Стоян и Антониос“ в законовия срок. Той не е отговорил на запитване на ОИК.

Сходни са причине за предсрочното прекратяване на правомощията на Иван Христов, кмет на с. Гарваново и на кмета на с. Корен Веселин Хаджиев.

ОИК отказа да прекрати пълномощията на кмета на Малево Михаил Михайлов, защото не са налице отрицателни предпоставки.

Решенията на ОИК могат да бъдат обжалвани пред Хасковския административен съд.

Комисията реши и да уведоми ЦИК, която да направи предложение до президента за насрочване на частичен избор за кмет на с. Тракиец, където бяха прекратени пълномощията на Красимир Бойчев. Това решение на ОИК не подлежи на обжалване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button