Хасково

Ток удари работник на Кенана, транспортираха го в Пловдив с тежки изгаряния

Ток удари мъж при строителни работи на Кенана в Хаково. Инцидентът стана след 15 часа.

Пострадалият Осман от стамболовското с. Лясковец бе откаран в съзнание, но с тежки изгаряния по ръцете и крака в Спешно отделение на хасковската болница.

Колеги на Осман споделиха пред Haskovo.info, че вдигали прът от метално скеле, който се килнал и закачил жиците, които минавали над строежа.

Медици от Спешно обясниха, че мъжът е бил с ръкавици, което малко е намалило пораженията. Въпреки това той е с четвърта степен на изгаряния, двете му длани са пробити от електричеството, като има изгаряния и по крака.

Осман бе транспортиран в Клиниката по изгаряния в Пловдив.

От Инспекцията по труда започват проверка на случая, като засега е ясно, че мъжът има трудов договор.

Haskovo.info припомня, че на 28 февруари 2014 г. двама млади мъже загинаха от токов удар на Кенана при подобни обстоятелства. Тогава те се опитваха да вдигнат метален пилон, който опря фатално до жиците.

Двама млади мъже загинаха от токов удар докато монтирали пилон за знаме

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Кенанец
Кенанец
13.07.2016 18:20 18:20

Крайно време е отговорните фактори да помислят за преместване на далекопроводите извън територията на населените места. Вероятно като са строени там е имало само ниви, но сега това са квартали. Не че работниците не са си виновни сами в случая, защото са проявили небрежност, но там жици не трябва да има.

Аз
Аз
14.07.2016 0:19 0:19

Неможе да има строителни работи под електропроводи които са под напрежение!!! Има си закони и установени правила за това!!! Ама щото се шири шуробаджанарщина и се раздават пачки и всеки се мисли за велик и затова е така. Разберете : „Не всяко нарушение води до злополука ,но всяка злополука е в следствие на нарушени правила“ … Дано се оправи горкия човек !

Себахтин Ахмед
Себахтин Ахмед
14.07.2016 19:00 19:00
Отговор до  Аз

Явно за корумпирани държавни служители може!

Серай
Серай
14.07.2016 22:15 22:15

Човека не се казва Осман,а Юмер!

Back to top button