Спорт

Георги Пеев стана европейски шампион на 100 метра бруст, България с 12 медала

Хасковлията Георги Пеев спечели златен медал на 100 метра бруст на Европейското първенство за трансплантирани във Вантаа, Финландия.

Журналистът и общински съветник се окичи и с три сребърни медала на 50 и 100 метра свободен стил и 50 метра бруст.

Първенството за четиримата български участници започна с бронзов медал вчера на Евгени Георгиев на тенис на маса. Днес Георгиев добави на сметката си три сребърни медала и един златен в плуването на 50 и 100 метра гръб и 50 и 100 метра свободен стил.

Огнян Ганчев спечели две първи места в плуването на 50 и 100 метра гръб, а Мартин Настев стана Европейски шампион по бадминтон.

В петък Пеев, който преди време получи ново сърце и бъбрек, ще бяга на 400 метра.

Българският отбор е много благодарен на приятелите, които спонсорираха участието им, защото държавата за първи път е отказала да даде пари и на близките на донорите, които дарявайки спасяват човешки живот.

Haskovo.info припомня, че на Европейското за трансплантирани участват над 800 състезатели от 24 държави, като Георги Пеев е единственият участник с два трансплантирани органа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
стейси
стейси
14.07.2016 15:33 15:33

Браво, Жоре!!!!!!!

Back to top button