Регион

Извадиха 24 000 цигари от шофьорските кабини на три камиона

23 720 контрабандни цигари откриха и задържаха митничарите на „Капитан Андреево“ при проверки на три товарни автомобила, съобщават от Агенция „Митници“.

При проверка на камион с пловдивска регистрация, влизащ в страната от Турция, са открити 12 520 цигари без акцизен бандерол. Камионът е пристигнал в 3 часа след полунощ на българския митнически пункт. Товарният автомобил е селектиран за пролъчване с рентгенова апаратура. При последвалата физическа проверка се установява, че цялата тапицерия на шофьорската кабина е „подплатена“ с цигари, собственост на шофьора на камиона и са задържани, като на шофьора е съставен акт. За обезпечаване на евентуално вземане по съставения акт от нарушителя е иззета сумата от 400 евро.

При други два случая, при проверка на товарни автомобили, единият с българска, а другият с турска регистрация, влизащи в страната от Турция, митничарите са открили на различни места, в естествените кухини на шофьорските кабини, общо 11 200 цигари без български акцизен бандерол. Цигарите са иззети, а на шофьорите на камионите са съставени актове.

От началото на месец юли до момента митническите служители на „Капитан Андреево“ са задържали близо 280 000 цигари без български акцизен бандерол. От 254 преминали пътници са иззети 8335 кутии цигари, закупени от Турция, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос. За същия период, по метода анализ на риска, при щателни митнически проверки митничарите са открили 5309 кутии, за които са съставени 47 акта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button