Хасково

Предлагат адв. Господин Братанов за почетен гражданин на Хасково

Адвокат Господин Братанов да бъде удостоен със званието Почетен гражданин на Хасково предлага с докладна за юлската сесия председателят на общинския съвет Таня Захариева.

Предложението е от Адвокатска колегия – Хасково, Регионалния център за дистанционно обучение при УНСС – Хасково и много общественици.

Братанов е роден на 20 февруари 1940 г. в симеоновградското с. Свирково в семейство на земеделски производители. Завършва гимназията „Неофит Рилски“ в Харманли и юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. През 1968 г. започва работа като стажант-адвокат в Хасково, а от следващата година е редовен адвокат.

Бил е председател на Районен съд – Хасково в периода 1976 – 1978 г. Дълги години е бил ръководител на Адвокатската колегия, а за 4 г. от 1990 г. е бил председател на Адвокатския съвет. За своя професионализъм е награден със златна значка от Съюза на юристите в България.

Братанов е първият председател на Фондация „Хасковски университет – 91“ и има голям принос за създаването и развитието на висшето образование в областния град.

Братанов е първият председател на РИК за изборите за Велико народно събрание. Бил е общински съветник от листата на СДС.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ххх
ххх
14.07.2016 17:48 17:48

Мисля, че това не е най – добрия избор. Това същество беше „ухо“ сред адвокатите, печелеше дела по комунистическа линия – капацитета му е доста ограничен, но като активист на службите и комунистите, а и поради липса на кадри, се вмени, че е добър адвокат. Въздух под налягане! След като стигнаха до тази кандидатура……..

Несъгласен
Несъгласен
14.07.2016 19:01 19:01
Отговор до  ххх

Жалко, че хора, които нямат никаква предства що е право и какви качества трябва да притежава един юрист, за да бъде той достоен професионалист, смеят да коментират и да дават оценка на работата на един доказал се адвокат. Още повече да го обвиняват в близки отношения с комунистическите служби, предвид факта, че същият човек е един от най-антикомунистически настроените общественици в града. Разбира се, единствено невеж и завистлив човек може да си позволи да се прави на такъв, който разбира и познава добре Хасково, обществения му живот и хората, които са част от него.

Несъгласен
Несъгласен
14.07.2016 19:03 19:03
Отговор до  ххх

Жалко, че хора, които нямат никаква предства що е право и какви качества трябва да притежава един юрист, за да бъде той достоен професионалист, смеят да коментират и да дават оценка на работата на един доказал се адвокат. Още повече да го обвиняват в близки отношения с комунистическите служби, предвид факта, че същият човек е един от най-антикомунистически настроените общественици в града. Разбира се, единствено невеж и завистлив човек може да си позволи да се прави на такъв, който разбира и познава добре Хасково, обществения му живот и хората, които са част от него. Поздравления за кмета за добрата номинация. Браво.

Back to top button