Хасково

ХАС спря две заповеди на кмета за изземване на хасковски паркове

Хасковският административен съд спря заповеди на кмета Добри Беливанов за изземване на два парка в областния град. Става въпрос за този на ул. „Бяло море“ и „Глинените гърнета“.

Заповедите на кмета са издадени заради презастрояването в парковете, за които анонсираха преди време от така наречената Комисия „Шалапатов“, която разследва сделките на общината от предходното управление.

Заповедите са от началото на юни и са за изземване на парковете от наемателите и е трябвало да се изпълни в 14-дневен срок от получаването им, в случая със СД „СПТ – Тодорови и сие“ на „Бяло море“ – на 24 юни.

Дружествата са представили пред съда договорите за наем, които се изпълняват коректно и следват инвестиционна програма. В случая с „Бяло море“ тя е на стойност над 150 000 лв., като част от нея вече е изпълнена. Ако предварително изпълнение на заповедта стане факт, дружеството ще претърпи големи имуществени и финансови вреди.

Така съдът спира предварителното изпълнение на двете кметски заповеди. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 7-дневен срок.

От общината заявиха, че едното решение вече е обжалвано, а другото ще бъде жалено пред ВАС до края на седмицата.

Заповедите за парковете „Арменци“ и този с „Шлагера“ до Кенана са в процедура, допълниха от пресслужбата на общината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Футболист
Футболист
14.07.2016 20:44 20:44

Комисията да провери и парк „Авеню“. Завзета е почти цялата тревна площ. Парка се превърна в кръчма. Масите са разположени по алеята. В парка има паркирани коли. Площадката за тенис стана панаир. Там има разположени батути и кичозни съоръжения, напълно несъвмести с истинското предназначение на парка /за отдих и спорт/. Заведението „Тропикана“ няколко пъти беше разширено. Сигурен съм, че това е без необходимите разрешения.

Анонимен
Анонимен
15.07.2016 1:53 1:53

Вземете ги и ще видите какви змиарници ще станат там. Хората се грижат. Градинките, които са на произвола на общината не приличат на нищо с малки изключения. А онзи от комисията дали остана партия, в която не е бил?

Спортист
Спортист
15.07.2016 6:49 6:49

В момента кафенетата в парковете са сборища на алкохолици и пропаднали типове. Нормален човек ще отиде да спортува и да подиша чист въздух в парка, а не да се омайва с алкохол и цигарен дим. Като стана дума за партии, проверете на кой представител на партия е дадено кафето в парк „Авеню“.

Култура ми Янко
Култура ми Янко
15.07.2016 9:15 9:15
Отговор до  Спортист

На кой?

Back to top button