Фалстарт на делото срещу Георги Иванов за бутането на затвора

Хасково

Хасковският окръжен съд не даде ход на делото срещу бившия кмет Георги Иванов заради отсъствието на двамата му адвокати.

Делото бе образувано по внесения на 16 юни от Пловдивската окръжна прокуратура обвинителен акт, с който е повдигнато обвинение на Иванов, че в качеството на длъжностно лице противозаконно е дал разрешение за разрушаването на културна ценност. Цитира се заповед от 14 май 2015 г., с която Иванов е наредил да бъде премахната сградата на бившия хасковски затвор на ул. „Дунав“, построена през 1892 г., обявена за паметник на културата с историческо значение, със статут на историческа недвижима културна ценност категория „национално значение“, включена в Списък на историческите паметници в Хасковски окръг, на стойност 89 000 лв., като е последвало разрушаването на културната ценност.

Съд

Haskovo.info припомня, че разследването беше възложено на пловдивската прокуратура лично от главния прокурор Сотир Цацаров.

За днес адвокат Константин Симеонов имал дело в Софийски градски съд, а адв. Димитър Георгиев е в платен годишен отпуск.

Окръжният прокурор Иван Стоянов, който е прокурор по делото заяви, че в такъв случая не би следвало да се дава ход. С това се съгласи и Георги Иванов. Попитан от съдия Миглена Тянкова дали е обсъждано делото да протече по съкратеното производство, Иванов отговори, че това не е коментирано със защитата му. Той обаче изрази личното си несъгласие за съкратено производство и каза, че държи истината да излезе наяве в съдебната процедура.

Като свидетели по делото са призовани голяма част от служителите в тогавашната общинска администрация, както и журналисти.

Следващото заседание трябва да е на 13 октомври от 10 часа.

Съд

4 коментара

  • Колко удобно. Адвукатъ му бил в платен отпуск. Абе даеба……ви да…. тъпия народ до кога ще се съгласяваме с подобни маниполации, и до кога на тези боклуци ще им минава номера? Делата се назначават месеци преди да се гледат, и съответно всеки знае кога има дело и кога не. От къв зор ще е в отпуск? Като го няма да го глобят, при следващо не явяване да му вземат лиценза и да ходи да му пасе кравите на тоя брадат боклук. По този начин всеки може да поема защитата на когото и да е и да не се явява и атака да си върви….
    Никога няма да се оправим, никогааа!!!!

  • Венета Въжарска какво прави там в работно време??? Няма ли кой да я накаже, че не си стои на работното място??

  • Верно бе, Венетка кво търси там? Или ще оплюе бившия си благодетел Г.Ив. дето подскачаше след него като пале?

  • Бивш окръжен прокурор Иван Ванчев -настоящият Иван Стоянов и окр.съдия М.Тянкова = три в едно.Къде бяхте госпожи и господа уважаеми журналисти при избора на съдия и прокурор по делото? Отново приятелския кръг на Г. Иванов – браво на мафията!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...