Хасково

Хасковлия получи 14 г. затвор от Кърджалийския съд за убийство в Маджарово

14 г. затвор при първоначален строг режим получи 58-годишният хасковлия Петър Петков, съобщават от прокуратурата.

Той бе признат за виновен от Кърджалийския окръжен съд в умишлено убийство и държане на оръжие и боеприпаси без разрешително.

На 6 юли 2014 г. в Маджарово, местността „Старите лозя“ умишлено умъртвил Назми Шериф от града, като го прострелял в областта на лявото слепоочие с пистолет. Според обвинителния акт, причината за извършване на деянието е била спор за имот.

Петков бе осъден и за държане на огнестрелни оръжия – въздушна пушка с оптичен мерник, калибър 5,55 мм, видоизменена в огнестрелно оръжие и пистолет- самоделно устройство, пригодено за стрелба с патрони 22 калибър и боеприпаси за огнестрелно оръжие – 184 броя патрони 22-ри калибър, 5 броя ловни патрони 16-ти калибър, без да има за това разрешение.

Приведено е в изпълнение и наказанието лишаване от свобода от 4 месеца по предишно осъждане за извършено хулиганство.

Припомняме, че в края на 2015 г. съдиите от Хасковския окръжен съд се отведоха по делото, поради което Върховният касационен съд го разпредели на Окръжен съд-Кърджали. Петков заяви пред хасковския съд, че изпитва недоверие към тукашните магистрати.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд-Пловдив.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button