Разчертават 7 нови пешеходни пътеки в Хасково, освежават стари

Хасково

Разчертаването на общо 7 нови пешеходни пътеки започнаха от хасковската община.

Три от тях се намират на ул. „Стара планина“, като едната ще е повдигната с легнал полицай, съобщиха за Haskovo.info от пресслужбата на кметството.

Две нови пешеходни ще има до Градската градина, като и двете ще са повдигнати.

До Професионалната гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен втори“ съществува пешеходна пътека, но предстои нейното повдигане с легнал полицай за да се убие скоростта.

Нова пешеходна пътека ще има и на натоварения бул. „Васил Левски“.

Тяхното разчертаване е съобразено с исканията на живеещите в съответния район и след преценка на транспортната комисия.

Паралелно се освежават съществуващи пътеки, както и маркировката в областния град.

6 коментара

  • Аз защо общинарите не се съобразиха с искането и подписката на хората от бул.илинден , който е един от най-натоварените в града , да се сложи неравност и пешеходна пътека на първият мост абсолютна избирателност? Много е странно като се види в Болярово че през 100 метра има три легнали полицая на други булеварди в града през максимум 200 метра а на този в продължение на цял километър има само един.

  • Като има пешеходни пътеки ,какво се променя?На автогарата има и светофар,но не пречи на такситата да правят обратен завой на пешеходната пътека.Спират си такситата на спирката за общ.тр. ,автобуса посредата на пътя.Кат казва ,че нямат хора даи също,общината мълчи.

  • Народното събрание ще променя ПЗДУП,КАТО ЩЕ СЕ ПРИЕМЕ ДА НЕ СЕ ДАВА ПРЕДИМСТВО НА ПЕШЕХОДНИТЕ ПЪТЕКИ НА ПЕШЕХОДЕЦА.А нашите общинари хвърлят парици народни да правят пешех.пътеки. -КОИ са ГЛУПЦИТЕ?

  • А на Г.Кирков кога? Използват я за писта. В махалата пред всяка къща има легнал полицай,ние май сме хора трето качество.

  • Не мисля, че града трябва да е целия в пешеходни пътеки! Трябват глоби, камери и контрол, нищо друго.

  • На мен не ми допада цвета на новите пешеходни пътеки, дори на курсове по БДП СЕ КАЗВА, ЧЕ СИ СИНЬО И ЖЪЛТО Е ПО-ДОБРА КОМБИНАЦИЯ

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.