Спорт

Хасковлии финалисти на Фен купата, Иво Димов награди първенците от Смолян

Хасковският тим „Уефалона“ се класира на финала на двудневния регионален турнир на димитровградския стадион „Раковски“. След оспорван мач те обаче загубиха от „Нетком“ (Смолян) с 0:1 след гол на капитана Николай Костов.

Призът за най-атрактивен футболист на турнира заслужи хасковлията Иво Конгалов. Почетното отличие „отбор феърплей“ отиде при момчетата от „МК Галакси“ (Хасково), след като те показаха, че за тях спортсменската игра е дори по-важна от победата. Победителите бяха наградени от кмета на Димитровград Иво Димов.

Турнир

На трето място в димитровградската битка за Камп Ноу останаха „Лисиците“ (Момчилград). Те надвиха с дузпи четвъртите „Белатрикс“ (Смолян). За най-добър вратар беше обявен стражът на „Лисиците“ Месут Юсуф.

Турнир

Признанието, че са най-добрият любителски отбор от областите Смолян, Кърджали и Хасково, е само част от поощрението за шампионите. Купата на регионален първенец за моленчани е техният билет за националните финали на Фен Купа 2016, където ще имат шанс да спечелят голямата награда в 14-тото издание на турнира – приключение зад кулисите на Камп Ноу в компанията на легендата Христо Стоичков.

Турнир

В допълнение към купата на регионален шампион и съпровождащите я награди, „Нетком“ получиха специална грамота за най-резултатен отбор. Те отбелязаха общо 21 гола в 7-те си мача и с това дадоха най-голям принос към благотворителната кампания на „Фен Купа“ „Дари гол“. В рамките на инициативата всеки гол, отбелязан в мачовете от програмата на турнира, бива отчетен като дарение от 1 лев. Парите ежегодно се инвестират в подобряване на футболната инфраструктура в града на националните шампиони на Каменица Фен Купа. По време на десетия регионален полуфинал в Димитровград бяха отбелязани общо 354 гола и с това тазгодишната сметка на „Дари гол“ набъбна до 7303 лв.

Зрители спечелиха и много предметни награди от томбола, сред които бе и фланелка на Христо Стоичков.

Турнир

Турнир

Турнир

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button