Хасково

Стягат училища и забавачки, монтират още видеонаблюдение

Корекция на разчета за финансиране на капиталовите разходи и актуализация на плана на местните приходи на община Хасково за 2016 г. предлага с докладна за юлската сесия кметът Добри Беливанов.

Необходимо е увеличение с 36 544 лв. от планираните в началото на годината капиталови разходи на второстепенните разпоредители, представляващо компенсирани промени на делегираните им бюджети.

Тези средства ще се използват: За ремонт на съоръжение в котелно помещение в ОУ „Христо Смирненски“, пълен инженеринг – техническо оборудване, доставка, монтаж, изграждане на котелно помещение, за газификация на ОДЗ 1 „Ян Бибиян“, СОУ „Васил Левски“, ГПЧЕ „Асен Златаров“, ОУ „Никола Вапцаров“, СОУ „Паисий Хилендарски“, НУ „Раковски“ и Регионална библиотека „Христо Смирненски“.

Парите ще са още за монтаж на евакуационно осветление в СОУ „Паисий Хилендарски“, пожароизвестителни съоръжения в обединените ученически общежития и придобиване на програмни продукти за ОУ „Никола Вапцаров“, Спортно училище „Стефан Караджа“ и ОДЗ „Вихрогонче“.

80 000 лв. от общината ще са необходими и за споразумението с МРРБ за 300 000 лв. за читири броя бункерни помпени станции при помпена станция „Северна зона“.

От собствените бюджетни средства за капиталови разходи е необходимо завишение в размер на 602 451 лв. Те ще са за ремонт на пясъкоразпръсквач, покупка на градинска техника, товарни камиони, комбиниран багер товарач за „Екопрогрес“, пожарозвестителни съоръжения за обединени ученически общежития, вътрешна водопроводна мрежа в с. Маслиново, канализация по ул. Тимок, проект за доизграждане на канализацията на Болярово, изграждане на сграда за персонала на почивен лагер „Смокини“ в местност Каваци край Созопол, изграждане на видеонаблюдение в зала „Дружба“, изготвяне на общ устройствен план Хасково, ремонт на отоплителна инсталация на диспансера в Болярово.

Така с 602 451 лв. се завишава приходната част на бюджета в частта имуществени и други данъци.

От планираните в началото 3 280 000 лв. от данък сгради се залагат 3 665 000 лв. със сумата от 385 000 лв., които са от получено плащане по сключено споразумение за изплащане на стари задължения от „Булгартабак холдинк“.

При заложени 700 000 лв. за цялата 2016 г. за продажба на услуги, стоки и продукция, към полугодието изпълнението е 793 733 лв. Парите са от Димитровград и Минерални бани за депониране на отпадъци на Регионалния център за третиране на неопасни отпадъци. Така планът може да се корегира в посока увеличение със сумата от 197 000 лв.

Останалите необходими 20 451 лв. се осигуряват от други неданъчни приходи, предвиден да се увеличи от 45 000 лв. на 65 451 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
възмутен
възмутен
19.07.2016 8:26 8:26

Абе мизерници долни от общината и РИО – кога ще почнете ремонта на Рилски бе! Като дойде нова година ли! Айде сега да ви мине отпускарския сезон, после да се разберете кой колко рушвети ще дава и кой колко ще прибира и по някое време и за децата може да се сетите – ми то квои ма да ходят поне две години в сняг и пек до другия край на града. Пък за да не пречат на никой може и нощна смяна да ги направите да учат! Срамота – лятото преполови училището стои празно – йок ремонт!

Мима
Мима
19.07.2016 11:19 11:19

В ОУО пък се стяга да управлява една пом.директорка – Наска Ангелова, дето отдавна трябваше да е пенсионирана. Докато не изгони всички, няма да миряса. Пенсионирайте я най-сетне бе. Аман от нея.

Back to top button