Над 100 кандидати на теста за директори в Хасково

Хасково

Над 100 кандидати за директори на общински и държавни училища от осем области на страната държат тест в Хасково.

Всички бяха пуснати в сградата на УНСС малко след 10 часа, а изпитът започва в 11 и продължава 2 часа. Кандидатите ще работят върху 50 въпроса.

Сред тях са и тези за шестте училища в Хасковско, за които също е обявен конкурс за директори.

В Хасково се явяват още кандидати за училища в областите Пловдив, Пазарджик, Смолян, Сливен, Ямбол, Бургас и Кърджали.

Тест

Кандидатите за директор на ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“ в Хасково са петима, а за ПГДС „Цар Иван Асен II“ – шестима. Валентин Краев кандидатства и за двете училища.

Допуснати до конкурса за ГПЧЕ са още Красимир Кръстев, Деян Янев, Гергана Гочева и Дарина Влайкова.

Помощник-директорът в ПГДС Диана Димитрова, Невена Добрева, Антон Петев, директорът на ПГСС Маргарита Топалова и Милен Минков от Спортното училище „Стефан Караджа“ се борят за директорския пост в „Цар Иван Асен втори“.

Петима са кандидатите за директори в свиленградското ОУ „Любен Каравелов“, а по двама са за школата в селата Ябълково и Железино и симеоновградското СОУ „Св. Климент Охридски“.

Интервюто с кандидатите, издържали писмения изпит-тест, ще се проведе по график в София в периода от 21 до 29 юли.

Тест

Тест

Тест

 

11 коментара

 • Тия госпожи и господа гладни и жадни ли са тръгнали на препитването ? Забравих, професионално изкривяване !

 • Тежко и горко за учениците! Удари първия, втория и третия да паднат, а останалите да се повлекат……
  Комунистите родиха много същества с наранени ега! Сега ще берем плодовете! Който никъде не е приет за висше образование – следователно е приет ПЕДАГОГИКА – ФИЛОЛОГИЯ, който не иска да се върне на село да копа доматите и да полива царевицата – айде ПЕДАГОГИКА – ФИЛОЛОГИЯ! Това са 90% от образа на съвременния учител – педагог! Жалко, много жалко!……

 • Не може Наска Антелова от обшежитието да не е кандидат. Дай на Наска командирско място и гледай. Не се наяде с власт тази непенсионирана пенсионерка бе. Нахална връзкарка.

 • Учител без педагогическо образование не можеш да станеш. Ама как се става директор направо от бустаня не се знае! Ум да ти зайде от такива елитни директори и директорки. За малцина колективът им може да каже добра дума. А тези същите хора са сбъркали, че ще векуват на тези постове. Пък от друга сила, която е над всички никой не може да избяга – тя забавя, но не забравя!

 • До СУ, ПУ, ВтУ и т.н.
  Да разбирам ли, че на Марс трябва да завършват педагозите, след като СУ, ПУ и ВТУ са долнопробни? И какво общо има това с комунистите?..Нивото май падна през последните 20 г.? Или греша?(За сведение преди 1989 г. в изброените специалности се влизаше с успех от приемния изпит над 5,50 и диплома 6.). Така, че..тотално сте объркан!

 • Като бял ден е ясно ,че на езиковата ще е Деян Янев директор, нали министърката е съпартийка.

 • Нямам представа от коя партия е Деян Янев, дано наистина министърката да е съпартийка. Имам впечатления от Учителя Деян Янев и те са прекрасни. Не познавам дори лично лицето Деян Янев, познавам го само на външен вид като преподавател на детето ми. Знам само, че това на което той научи моето дете, отвори вратите за най-елитните български гимназии. Езиковата гимназия в гр.Хасково заслужава и се нуждае от такъв учител и Директор.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.