Хасково

Токът поскъпна с близо процент

Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди нови цени на електрическата енергия за битови и небитови клиенти, присъединени към мрежа ниско напрежение в Югоизточна България от 1 юли.


Според Решението на КЕВР крайните цени с ДДС за битови клиенти в Югоизточна България са: Дневна тарифа 0,20660 лв. (с ДДС) / кВтч. Това е увеличение с 0,82% спрямо досегашната цена, а Нощната тарифа става 0,11734 лв. (с ДДС) / кВтч., което е увеличение с 0,81% спрямо досегашната цена.

Според решението на КЕВР във фактурите след 1 юли 2016 г. отпада изписването на двата реда, които показваха разходите за балансиране на електроенергийната система. Тези разходи, според решението на КЕВР вече ще са включват в цената на енергията и като такива няма да бъдат изписвани на отделни редове във фактурите.

EVN България напомня, че всеки клиент на дружеството има възможност да отчете своя електромер към 1 юли 2016 г. и да предостави данните в удобен за него EVN Офис до 4 юли 2016 г. (понеделник) включително. Самоотчитането няма задължителен характер, извършва се по желание и е само допълнителна възможност за клиентите. То не отменя осъществяването на регулярен месечен отчет от страна на дружеството.

Както при всяка смяна на цени, информацията за консумацията в следващите фактури ще бъде разделена на два отделни периода – потребление по стари цени до 30 юни 2016 г. включително и потребление по нови цени от 1 юли 2016 г.

EVN България напомня и новия актуален график за плащане на фактури всеки месец за отделните групи клиенти: за група I – от 10-то число, за група II – от 17-то число, за група III – от 24-то число и за група IV – от 30-то число.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button