920 деца в нужда с шанс за специализирани грижи в Хасково

Хасково

920 деца с увреждания, от уязвими групи и техни родители ще имат шанс за специализирани грижи и помощ в Общностния център за деца и родители до хасковското ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, съобщи на пресконференция Емилия Стефанова, началник на здравния отдел в общината.

Тя е и ръководител на спечеления от общината проект „Шанс за нашите деца“, който е на стойност 588 567 лв. и ще продължи до края на август 2018 г.

Целта е да се извърши превенция на социалното изключване, като целевата група са деца от 0 до 7 г. и техните родители. Амбициите са да се подобри достъпа до здравни грижи, детска градина и училище. За целта специалисти ще работят индивидуално и групово с нуждаещите се.

Предвижда се и лятно училище за две групи от общо 30 деца.

Специалистите ще се стремят към ранната работа с децата с увреждания и техните родители. За целта ще бъде направено допълнително обучение на работещите в АГО.

Вече започва и подаването на документи за обявените работни места по проекта. Търсят се по един специален педагог, педагог, помощник възпитател – медиатор, логопед, рехабилитатор, стоматолог, лекар-гинеколог, акушерка, юрист, по двама педиатри, психолози, медицински сестри, трима социални работници и четирима медиатори.

Център

7 коментара

  • Държанката Мирослава Мачева /снаха на бившия кмет/ и настояща любовница на когото трябва /за да е на този пост/ пак ли ще се уреди за управител на Общностен център. Тя е некомпетентна и невежа относно работата в този център, самата тя не знае какво прави там.

  • Защо за предния проект на сайта на Общината освен длъжностите, които се търсят са обявени и заплатите за всяка от тях , а по този проект не са обявени заплати ??????

  • Ако Мира Мачева остане шеф на Общностния център-жална им майка на нуждаещите се от услугата…Пълно безхаберие и имитация на работа…

  • В този Общностен център е абсолютна имитация на работа. Моя позната си води детето там единствено, защото докато й забавляват детето, една от служителките й прави прическа с преса.

  • Че какво да е друго. Като всяко нещо по проект само се дърпат едни пари и нищо смислено не се прави. Въпросът е като свършат европейските пари как ще го издържат тоя център или просто ще го закрият и това е – питон платено.

  • Специалисти,които държат на името си не стоят там…Там само се забавляват деца,не се работи.

  • Въпреки оплакванията на родители за безхаберната работа на част от персонала-реакция никаква!Факта,че се изискват условия за стаж от 6 месеца/как ви изглежда?/Или пък за рехабилитатор/професионален бакалавър?…/Не мислите ли,че всичко вече е решено,хората са избрани и само се имитират конкурси …В този център работят баби-пенсионерки и начинаещи-току-що завършили…За каква работа да говорим?

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.