Регион

С 67 бона ремонтират опожарената сграда на кметството в Рогозиново

Изпепелената при пожар сграда на кметството в харманлийското с. Рогозиново ще бъде ремонтирана основно по проект на община Харманли, одобрен от МТСП и „Красива България“, съобщават от пресслужбата на общината.

Припомняме, че през ноември 2015 г. възникнал пожар, изпепели помещенията и покривната конструкция, бяха засегнати електрическата и ВиК инсталации и към момента сградата е неизползваема.

Веднага след инцидента община Харманли изготви проект и кандидатства за отпущане на средства за ремонт на административната сграда по проект „Красива България“ към МТСП.

Вчера стана ясно, че проектът е одобрен, а споразумението вече е подписано от страна на ръководството на общината.

Общата стойност на строително-монтажните дейности е 67 382 лв. с ДДС. Половината от средствата ще бъдат отпуснати по проекта „Красива България“, а останалите 50% ще бъдат съфинансиране от общината.

Със средствата ще бъде извършен цялостен ремонт на кметството, за да може сградата да продължи да функционира като административен център.

Кметство

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button