Регион

1000 лв. глоба за боклуци в Любимец

До 1000 лв. са глобите за изхвърлянето на боклуци в Любимец, предупреждават от пресслужбата на кметството.

В Любимец предприемат по-строги мерки за опазване на чистотата и реда на територията на общината. Въпреки досегашните усилия на служителите от „Дейности по общински пазари, чистота, обществен ред, охрана и сигурност“, недобросъвестни граждани изхвърлят отпадъци на нерегламентирани за целта места, по тротоари и общински терени се трупат за дълъг период от време строителни материали, земеделска техника, негодни за движение автомобили и др. На входовете на града се образуват сметища, многократно почиствани от администрацията, но скоро след това, те отново придобиват същия неугледен вид.

Определени са служителите от общината, които ще имат правомощия за съставяне на актове и санкциониране на нарушителите. Работното им време е ненормирано и това ще им позволи да изпълняват задълженията си дори и в почивните дни.

Продължават действията по обновяване на централната градска част на Любимец. Преди повече от месец, администрацията предприе инициатива за почистване на терена, намиращ се зад Комплексната административна сграда и представляващ продължение на ул. „Желязко Терпешев“. Със започване на строителството, този участък от улицата е бил затворен и включен като прилежащ терен към сградата. За съжаление, поради липса на средства, работата по важния за Любимец обект е прекратена през далечната 1996 г.

Възстановеният участък от ул. „Желязко Терпешев“ ще свързва ул. „Цар Освободител“ с ул. „Граф Игнатиев“. По този начин ще се постигне облекчаване на движението и паркирането на автомобили в центъра на града.

Междувременно, маркировката на паркинга, намиращ се зад ресторант „Централ“, бе подновена, с цел по-голяма функционалност и безопасност на движението както на пешеходци, така и на превозни средства.

Една от административните сгради на пл. „Трети март“ вече е с нов облик. Това е сградата, в която се намират звена и отдели на абщинска администрация. Кметството и партньорите от частния сектор, със съвместни усилия осъществиха ремонта на сградата, който включва топло и хидроизолация на покрива, смяна на дограмата на офисите и стълбищното помещение, боядисване на фасадата и смяна на водосточните тръби.

Любимец

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button