Регион

Как се действа при пожар и наводнение се обучиха ученици и селски кметове

Как да действат при пожар и наводнение се запознаха младежи от СОУ „Д-р Петър Берон“ и ПГССИ „Христо Ботев“ в Свиленград, съобщават от пресслужбата на кметството.

Преди да излязат в лятна ваканция ученици от 9, 10 и 11 клас на двете училища се срещнаха с началника на Районна служба пожарна безопасност и защита на населението – Свиленград, инспектор Ивелин Тонев. С помощта на презентация и с примери от реални случаи от дейността на противопожарната служба той разясни на младежите как могат да предпазят себе си и близките си при пожар или наводнение, как да се евакуират, как да повикат помощ, какво не трябва да се прави, за да се избегне фатален резултат. Учениците останаха доволни от практическите съвети на инспектор Тонев и му благодариха за обучението.

По същите теми – действия и защита при пожари и наводнения, началникът на РСПБЗН запозна и кметовете на селата в община Свиленград на обща среща в залата на общината.

Обученията се проведоха като дейност на общината по проект с продължителност 24 месеца и стойност за всички партньори 145 000 евро. Целта е участие на населението в адаптирането към климатичните промени, изграждане на устойчиви жизнени територии и опазване здравето и сигурността на хората, които да се включат във взимането на решения и опазване на постигнатите резултати.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button