Хасково

Баничките без касова бележка

Баничка Нито една от баничарниците в Хасково не издава касови бележки установи проверка на отдел „Контрол” в Териториалната дирекция на НАП, съобщи за Haskovo.biz пресаташето на НАП Божана Илиева

При контролна покупка и в 5-те големи обекта за банички в областния град, търговците не са използвали фискално устройство. Всеки от обектите ще бъде санкциониран с по 3 акта за административно нарушение – по един на продавача и на собственика заради липсата на касов бон, и един за липса на годишен отчет.

Неизползване на касов апарат е констатирано и по време на нощна проверка на 4 питейни заведения в Ивайловград. Същите отваряли за клиенти само вечерно време и са работили на „черно” – без отчитане на приходите.

Екип инспектори от НАП са засекли неиздаване на фискални бонове, което подлежи на парична санкция от 200 до 10 000 лева, но в момента са извършва и последваща проверка на декларациите за патент, подадени от собствениците на обектите. Ако бъде установено, че вписаните данни са неверни с цел намаляване на дължимия патентен налог, това е нарушение на Закона за данъците върху доходите на физическите лица.

От първи февруари Агенцията за приходи извършва тематични проверки в обектите, работещи по патент. Само през февруари са установени 10 такива нарушения в областта – при 5 от тях напълно е липсвала патентна декларация, при другите 5 са констатирани невярно посочени данни. В първия случай нарушението се наказва с глоба, равняваща се на двойния размер на спестения патент, а във втория – с  парична санкция до 1000 лева.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button