Хасково

Специалисти: 70% от мрежата на кабеларките в Хасково е незаконна

Около 70% от въздушната мрежа на кабеларките в Хасково е незаконна, коментираха участници във втория национален семинар – конференция „Добрата практика в проектирането по част Електрическа“ в областна администрация.

Незаконната мрежа на доставчиците на интернет и телевизия съществува от години, като опитите на ДНСК и общината да я отстранят бяха неуспешни. След всяка една акция, кабеларките си възстановяваха кабелите по стълбовете и сградите.

Специалистите коментираха, че в областния град има и законна мрежа, а някои оператори правят опити за узаконяване на своята.

Кабели

Отделно, забраната за въздушните кабели, не била в сила за цяло Хасково, защото по закон кабелите били допустими в кварталите с ниско застрояване – „Република“, „Болярово“.

На срещата бяха обсъждани национални проблеми, като европейски стандарти, възможности за финансиране и цените в сектора. Модератори бяха инж. Мария Попова и инж. Елка Милева, като в конференцията участва и д-р инж. Иван Каралеев, председател на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране.

Кабели

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Кабелджиятя
Кабелджиятя
01.07.2016 23:32 23:32

Нещо с еском се закачаме, а?

assdasad
assdasad
02.07.2016 21:54 21:54

Въобще не ме интересува преди 7 години съм дал 70 лева за тази кутия, доставчика да си плаща всичко

Back to top button