Хасково

Нямало корупция в НАП, РИО и РЦЗ

Въпросителна Горещи телефони, пощенски кутии и електронни адреси събират сигнали за престъпления в местните структури на НАП, РЦЗ и РИО, увериха техните управници. 

От НАП потвърдиха, ротационният принцип на служителите, проверяващи търговските обекти остава най- ефективният начин за предотвратяване на корупционни практики. Над 30 000 са регистрираните фирми в областта– съобщи ръководителят на НАП в Хасково Илчо Илчев. От структурата имат определени механизми, чрез анализирането на които избират обектите си на проверка. Илчо Илчев констатира още, че на горещия телефон, открит преди 4 години няма постъпил нито един сигнал за корупционна практика на служители от системата.

Д-р Гончев от РЦЗ Хасково пък съобщи, че със съдебно решение е прекратена практиката за три месеца на лекар от региона.

В зеления телефон на МОН в София е постъпило само едно оплакване за учител от хасковска област, като по думите на началника на Регионалния инспекторат Иван Панайотов няма точна обосновка и конкретни факти.

От Областния обществен съвет напомнят, че гражданите могат да подават сигнали за корупционни практики като депозират жалбата си в деловодството на Областна администрация, пуснат писмо в пощенската кутия на входа на държавната институция, напишат електронно писмо на e mail: korupcia@hs.e-gov.bg или се обадят на телефон: 038/ 60 80 48.

Най-вероятно в скоро време Областният управител Райна Йовчева ще инициира среща с местните власти от региона, за да се обсъди възможността от учредяване на подобни антикорупционни структури в общините от областта с цел по-добрата координираност на действията и съгласуване на предприетите мерки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button