Регион

Тенева, Гаджев и Карева поемат новите три села, останали без кмет

Общинският съвет ще гласува в петък имената на трима временно изпълняващи длъжността кмет на новите три села, които останаха без управници след решение на ОИК-Хасково.

Евдокия Тенева се предлага за временен кмет на с. Корен, Андрей Гаджев – за с. Криво поле и Катя Карева – за с. Гарваново.

Хасковската общинска избирателна комисия реши на свое заседание снощи да уведоми ЦИК за предсрочното прекратяване на пълномощията на Веселин Хаджиев кмет на с. Корен, Иван Христов кмет на с. Гарваново и Стойчо Стоев кмет на с. Криво поле. ЦИК трябва да направи предложение до президента за насрочване на частичен избор за кмет на тези села.

Същата процедура вече бе направена от ОИК за с. Тракиец, където пълномощията на Красимир Бойчев също бяха прекратени предсрочно. Пречината и тук бе притежаването на фирма. Както Haskovo.info писа на сесията съветниците ще гласуват дали Жечка Колева да бъде временно изпълняващ длъжността кмет на Тракиец до полагането на клетва на новоизбрания кмет.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button