Регион

Топъл обяд и работа за безработни младежи в Димитровград

Кмета на Димитровград Иво Димов сключи договор с Агенция за социално подпомагане за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за „Осигуряване на топъл обяд 2016“, съобщават от пресслужбата на кметството.

Обществената трапезария ще предоставя топъл обяд в работните дни от седмицата, в период от 20 юли до 30 септември на социално слаби, самотно живеещи и бездомни.

Храната ще се приготвя от Домашен социален патронаж. Раздаването става чрез разкритите на територията на Димитровград Клубове, на трудно подвижните лица – доставка до дома.

Дейността обхваща 81 потребители, одобрени от Комисията с постоянен характер, назначена със Заповед на кмета. Хората, които ще обслужва трапезарията са от града и селата Добрич, Крум, Ябълково и Скобелево.

Димов подписа и договор в Министерство на труда и социалната политика за стартиране на проекта „Учи и работи – бъди активен“.

Младежите, които могат да кандидатстват за позициите не трябва да са били регистрирани в Бюрото по труда в последните 12 месеца или такива, които са освободени от работа в последните 4 месеца. В рамките на проекта ще има няколко информационни кампании с цел информиране на хората за условията и начина на включване във проекта, като ще бъдат обхванати почти всички населени места в общината.

Проектът е на стойност 380 764 лв. и ще охване 162 младежи на възраст до 29 години. С изпълнението на заложените дейности ще се осигури достъп на младите хора до пазара на труда, чрез повишаване на квалификацията им. Те ще бъдат индетифицирани, информирани, мотивирани, ориентирани и консултирани с цел активното им включване в трудова среда.

След проведените обучителни дейности ще придобият специалност „Озеленяване и цветарство“, след което ще бъдат ангажирани за 6 месечен период от ОП „Благострояване“, ОП „Траурен и обреден дом“, „Неотитан“ ООД и Община Димитровград.

Периодът на осъществяване на дейностите по проекта е 18 месеца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button