Хасково

Всички общини вече влязоха във ВиК Асоциацията

Всички общини от Хасковска област от днес са членове на една асоциация по ВиК, съобщават от пресслужбата на областна администрация.

На общо събрание на „Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от ВиК – Хасково“ бяха взети единодушно решения за приемане на Тополовград, Стамболово и Димитровград.

В общото събрание участваха кметовете на общините от Хасковска област, а събранието бе водено от председателя на Асоциацията – областният управител Станислав Дечев.

До започване действията по стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК-системите и предоставяне на услуги на потребителите от ВиК-Хасково, в трите общини тези дейности да продължат да се извършват от сегашните ВиК-оператори.

За Тополовград това е ВиК ЕООД-Стара Загора, за Димитровград – ВиК ООД Димитровград и за Стамболово – ВиК оператор „Стамболово“ ЕООД.

Дечев предложи за гласуване и решение за изготвяне на анекс към договора между Асоциацията и ВиК Хасково за включване в бизнес-плана 2017- 2021 г. на новоприсъединените общини.

Асоциация

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button